Napelemes rendszert infrafűtéshez!

 

Új építésnél a gázfűtés helyett, egyértelműen az infra fűtést ajánljuk kombinálva a megújuló energiát használó napelemmel, így akár 5-6 éves megtérülési idő mellett elérhetjük a 0 Ft-os fűtésköltséget.

 

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek optimálisan illeszthető az elektromos infrafűtéshez.

A fotovoltikus (napelem)panelek ára az elmúlt években a harmadára csökkent ez nagyon jó hír a fogyasztóknak, hiszen a napelem egyre megfizethetőbb!

Számoljunk csak utána: egy 120 m2 családi ház gázos fűtésének kialakítása minden járulékos költségével (gáz bekötése, kéménybélelés, kazán stb.) nagyságrendileg 2,5- 3 millió Ft ; az infra fűtésünk bekerülési költsége (a legvastagabb ceruzával számolva is) 1,5 millió Ft.

Solár rendszerünkre költsünk 2.300,000 Ft-ot, ezért 4,6 KWp teljesítményű használatra kész, hálózatba visszatápláló "mini erőművet" kapunk, mely részünkre évente kb. 5,000 KWh villamos energiát szolgáltat ( közel 30 éven át*) , ez az éves fűtésköltségünk cca. kétharmad  részét fedezi.
Ne feledkezzünk meg az 1-1,5 millió Ft-ról mely a "zsebünkben marad" infra fűtés választása esetén , a napelem bekerülési költségéből kivonhatjuk. Az így kapott tiszta, korszerű ,egészséges és megújuló napenergiát használó fűtési rendszerünk megtérülési ideje lényegesen rövidebb kb. 5-6 év.

Tovább számolva; felhívom figyelmüket , hogy a solár rendszer méretét növelve csökken a 1 Wp /Ft értékarány , magyarul minél nagyobb rendszerünk teljesítménye annál kevesebbet kell fajlagosan fizetnünk 1 KWh elektromos energiát előállító solár panelért. Ezen gondolatmenetből következik, hogy reális cél lehet a 0 Ft fűtésszámla is...

 

Alacsony energiaigényű épület esetén a mérleg nyelve még inkább az infrafűtés felé billen, hiszen nem jelentkezik hatásfok veszteség, mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében

A++ épületet alapul véve a fent említett 5000 KWh/ év termelés akár a  fűtésrendszerünk  teljes fogyasztását is fedezheti. Az alacsony energiaigényű házat is emberek lakják , akiknek eltérőek a szokásaik, eltérő a hőérzetük és ezért a fenti számok természetesen nincsenek kőbe vésve.

 
Viszont egy biztos, a napelemek átlagos 10 év fölötti megtérülési ideje - kombinálva infrafűtéssel (új ház építése esetén), 5 évhez közelít.

 

Az 5-6 éves megtérülési idő igaz lehet a fűtésköltség 100% fedezése esetén is , mivel "solár rendszer méretét növelve csökken a 1 Wp /Ft értékarány , magyarul minél nagyobb rendszerünk teljesítménye annál kevesebbet kell fajlagosan fizetnünk 1 KWh elektromos energiát előállító solár panelért."

Ez a jelen lehetősége, 4-5 éve ezek a számok nagyságrendileg eltértek a fentiektől. (napelemek ára harmadára csökkent és 5 éve egy átlag magyar azt sem tudta miaz az infrapanel.....)

 

Az építkezőknek,  egy kérdést mindenkép megér a dolog a tervező felé.
Gázos fűtés - infra, napelem kombi (0 ft fűtésköltség) kivitelezési költség összehasonlítása. Cégünk segítséget nyújt a tervezéstől egészen a rendszer üzembehelyezéséig.
Működnek már ilyen redszereink...

 

Befektetés a jövőbe, függetleníteni magunkat a szolgáltatók folyamatos áremeléseitől; tiszta , egészséges, korszerű , a 21. század fűtési megoldása - ezt ajánljuk Önnek!

 

 * A napelem rendszer kényes pontja az INVERTER , melynek átlagos élettartama 10-15 év.

    Viszont gondoljunk csak bele: egy korszerű gázkazán élettartama is hasonló.