Miként tud takarékoskodi ez a fűtési rendszer?

 
Homogén hőmérséklet a fűtött helyiségbenA hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hőkülönbség akár 8-10 °C is lehet, ez az infrapaneles fűtés esetében max 1-2 °C. Az a jelentős energiamennyiség, amit a hagyományos fűtések a mennyezet alatti légtér " hasztalan túlmelegítésére" fordítanak, az infrapanel esetében csak minimális, így jelentős hőenergiát takarít meg használója számára.

Optimális hőérzet az ember számára

G-OLD Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hőközvetítőként, (ez csupán másodlagos feledata) hanem az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található tárgyakat - elsősorban a padlózatot és a falakat, bútorokat- minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de az azonos, vagy inkább magasabb hőérzet mellett. 

 

Infrapanel "spotszerű" fűtésre is alkalmas


A helység (hálószoba, nappali, iroda) meghatározott részét túlfűthetjük, azokat ahol a legtöbb időt töltjük.

Vegyünk alapul egy nagyobb alapterületű irodát, a dolgozóasztal felett elhelyezett infrapanellel túlfűthetjük  az asztalt (és környékét) a helység többi pontjához képest. Igy a főfűtés termosztátját mérsékelve tehetjük komfortossá a munkavégzést. Az eredmény kisebb fűtésköltség, kellemesebb hőérzet.

Hasonló eredmény érhető el hálószoba - az ágy fölé telepített fűtőlap- esetén, de a felsorolást még  folytathatnánk...

 


Infrapanel és a megújuló energiaforrás...


A hálózatra visszatápláló  napelemes rendszerek  optimálisan illeszthetőek az infrafűtéshez.

A fotovoltikus (napelem)panelek ára az elmúlt években a harmadára csökkent !!

Ez nagyon jó hír a fogyasztóknak, hiszen a napelem egyre megfizethetőbb, reális cél lehet a 0 Ft fűtésszámla is....

Befektetés a jövőbe, függetleníteni magunkat a szolgáltatók folyamatos áremeléseitől; tiszta , egészséges, korszerű , a 21. század fűtési megoldása - ezt ajánljuk Önnek!

  
Éjszakai áramról is üzemeltethető


Ezzel a megoldással tovább csökkentheti fűtésszámláját , hiszen az általános díjszabásnál kedvezőbb áron vételezheti a villamos energiát. Egy speciális áramváltó relé beiktatásával a fűtéshez szükséges feszültség a nap 24 órájában rendelkezésre áll (vegyes üzem).